2013-03-22 11:08:24• hírek • Kocsis Zoltán

Szülei hiánya miatt lett öngyilkos a felsőberekszói fiatal?

Holtan találtak egy 19 éves fiút csütörtökön Felsőberekszón. A rendőrség szerint idegenkezűség kizárható. A falubeliek azt mondják, a fiúnak nagyon hiányoztak külföldön dolgozó szülei.

A fiatalember holttestét egy húsz éves lány találta meg, ő értesítette a hatóságokat. A fiú felakasztotta magát. A Szatmár Megyei Rendőrség helyszínre érkező szakértői szerint idegenkezűség kizárható, azaz a fiú saját kezével vetett véget életének.

A fiúnak két testvére van, szülei pedig külföldön dolgoznak. A falubeliek szerint a fiatalembernek nagyon hiányoztak a szülei, elképzelhető tehát, hogy ez is közrejátszott tragikus tettében.

A Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának felkérésére a Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont az év elején egy átfogó tanulmányt készített azokról a gyerekekről, akiknek egyik vagy mindkét szülője külföldön dolgozik. A számok pedig megdöbbentőek: Szatmár megyében 5108 gyereknek dolgozik külföldön legalább az egyik szülője, míg másfél ezer gyerek kénytelen mindkét szülőjét nélkülözni.

A rendkívül precíz és aprólékos tanulmányból kiderül, hogy Felsőberekszón 43 gazdasági árva van. Közülük 14 gyereknek az édesanyja vagy az édesapja külföldön keresi meg a napi betevőt, míg 29 gyerek mindkettejüket csak interneten és fotókon látja hosszú hónapokon keresztül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: